Streatham Common Playground and Kiosk

This project revitalised the playground with timber play equipment, connected pathways, seating area and is designed for toddlers through to more challenging pieces for older children.

Status: 
Completed
Cost: 
£912,454
Area: 
Streatham
Initiative: 
Streets

This project was developed as a priority and outlined in the borough-wide Parks and Open Spaces Capital Investment Plan 2014/15 - 2018/19. This plan was based on available evidence, local consultation, and alignment to a set of prioritised criteria. It addressed issues of underinvestment as well as taking into account future population increases and income generation opportunities to enable reinvestment in the parks facilities. On 12 January 2015, Cabinet approved the plan and the implementation of the recommendations.

The high level of local demand and enthusiasm to see this project come to fruition was evidenced by the significant local engagement by Local Councillors, Friends of Streatham Common and SCoop. (Streatham Common Co-operative).

These groups led the initial stages of project design and public consultation for the playground with refurbishment completed in December 2017.

The remodelled Depot will complete the improvement works to the area. The Kiosk works commenced in September 2018 and is due to complete in December, in time for the anniversary of the Playground completion.

Wooden climbing frames on a bright and sunny daya wooden play house with a slide and rope climbing ladder A father pushes an excitable toddler on a swing A wooden snail

Location

Streatham Common Playground, Streatham Common, Streatham High Road, London SW16 3EN

Get in touch

For more information
Contact
Caroline Streeks