Following publication of the Brixton Public Realm Design Study in 2014, Lambeth Council has engaged Urban Movement to develop public space improvements for the area in front of Brixton Police Station and we would like to know what you think about them.

The new public space aims to create a social, attractive and relaxing space for local people, and visitors to Brixton.

The design aims to be environmentally friendly with new shrubs and tree planting and materials such as self binding gravel which will reduce the amount of surface water entering the drainage system.

Around the edge of the space the dark granite paving, that can be seen on Brixton Road, will be used to tie in with the town centre and create a widened, uncluttered footway between Brixton Road and the bus stops on Gresham Road.

A new low stone wall will replace the police station boundary wall as this is in a poor state of repair. A second wall will be introduced to create a new secondary space next to the funeral parlour. Both of these walls will be low enough to sit on. Several single seats will be introduced to allow people to sit comfortably in the space, either on their own or in small groups.

Some additional cycle parking stands and a cycle pump will be installed, along with a dropped kerb to allow cyclists to continue to cut through to Canterbury Crescent.

How to respond

This consultation ended on Saturday 21 March 2015 and is now closed for responses.

Contact us

AttachmentSize
pdf Your New Square Brixton Proposals1.71 MB